Over mij

Icoenk ben Coen Cornelissen, geïnteresseerd in nieuwe wetenschap, astrologie, taal, filosofie en verhalen. Naast eigen verhalen komen hier verhalen van de hand van mijn vader, Adriaan Cornelissen, die overleed op 23.12.2002.

Ik heb schrijven altijd leuk gevonden. Dat begon met sinterklaasgedichten en later  kwamen de verslagen van onze reizen met de camper. En nu dan verhalen en artikelen over (nieuwe) wetenschap, filosofie enzovoort. Over die onderwerpen heb ik ook lezingen gegeven.

Ik schrijf de artikelen over wetenschap omdat ik geloof dat er een enorme verandering bezig is en de oude manier van doen en kijken in de wetenschap ten dode is opgeschreven. En dat wil ik graag “den volke kond doen”, zoals mijn vader zo mooi kon zeggen.
In diverse artikelen laat ik zien waar wetenschap is gebaseerd op aannames in plaats van bewijs. Een aanname is bijvoorbeeld dat het leven uit dode materie is ontstaan, zie “Waar komt het leven vandaan?”.
Dick Swaab en andere wetenschappers beweren dat het geheugen in de hersenen zit, maar dat is nog nooit aangetoond, zie “Waar zit ons geheugen?”.
Ook de astronomie zit vol met aannames zonder bewijs, zie “De oerknal is nooit gebeurd”.
Het is helemaal niet erg om aannames te doen, zolang je ze maar niet presenteert als wetenschappelijke waarheid. En natuurlijk ruimte laat voor andere aannames. En daar gaat het mis in de wetenschap. Binnenkort zal ik in een uitgebreid artikel hier aandacht aan schenken.
Motto: we leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk.